Wednesday, 13 April 2011

ThE TrUe FrIeNdS aRe LiKe :

Hello everybody..today we talk about the true friends..
The true friends are almost like that :
Example 1
Example 2

Example 3

Example 4
Do you have the true friends like that?....

9 Jenis Wanita Yg Menjadi Perhatian..

 Sekadar Renungan untuk kite bersama...
Wahai wanita-wanita sekalian,
hayatilah dan cuba anda nilai diri anda, adakah anda termasuk dalam golongan antara 9 jenis wanita yg menjadi perhatian kepada kaum adam..







1 . SIKAP KEIBUAN
Banyak lelaki yg terpikat pd wanita yg bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang.Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress,cemas, gelisah dan senang.


2 . KEANAK-ANAKKAN
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakkan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yg melampau dan menyakitkan hati.Tetapi sikap keanakan yang menyenangkan. Misalny­a kemanjaan wanita yg membangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki,wanita ceria membuat lelaki lebih ghairah.



3 . PENUH PENGERTIAN
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yg tepat utk berbincang masalah dan sebagainya.






4 . MENGHARGAI
Wanita yg menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dgn wanita yg suka di perlakukan dgn lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dgn tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Pengharg­aan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.



5 . MENJAGA PENAMPILAN
Lelaki menyukai wanita yg pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yg baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.



6 . PANDAI BERBICARA
Lelaki tertarik dgn wanita yg pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walaupun topik perbualan yg disukai lelaki berbeza dgn topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yg pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yg baik, serta mengalihkan topik yg agak serius kepada perbualan yg lebih menarik.






7 . PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
Wanita yg pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih dimata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi org yg lebih tua dan cara berhadapan dgn orang yg lebih muda. Apabila berhadapan dgn suasan yg baru, wanita tersebut tidak gentar, malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah diajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.



8 . MENGHORMATI DIRI SENDIRI
Lelaki suka wanita yg menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yg menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya.


9 . SIMPATI DAN PRIHATIN
Lelaki suka wanita yg murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah. Sayang pada kanak2 dan tidak memilih bulu. Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yng mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yg memancar keluar dengan indah dan mempesona.





kEnAnGaN TeRiNdAh dI UUM...

Hello everybody..hehhehe..Assalammualaikum....
Hari ini kite berjumpa lagi..Time to update my Blog..Almaklumlah dah lame x update..
Hari ini sy nak berkongsi cerita tentang kenangan terindah sepanjang bergelar seorang mahasiswa UUM..
Untuk makluman semua, ini merupakan sem akhir utk aku..macam x percaya yg aku bakal meningglkan UUM yg tercinta ini..maka cukupla 3 tahun aku menetap di sini..lps ni balik Kajang la plk..huhuhuhu...
 
Secara jujurnya..memang sedih untk aku meningglkan bumi UUM ini..
Banyak kenangan yg aku kutip sepanjang bergelar pelajar..
Macam biase la, hari biase aku akan ke class..and bile cuti hujung minggu tu mula la kaki, tangan ni gatal je nak berjalan ke sane sini..tgk wayang la, main bowling la, g makan KFC la..and macam2 la..
Dapat plk kawan2 yg suka berjalan..hahahhaha..ape lagi mmg syok la..
Bila dah dpt berjalan tu, of coz la kemera mesti dibawa bersama..
Nak bergambar2 kenangan la katekan..esok2 bile tgk rase rindu plk kt all my friends..huhuhuhu..

Bagi aku..selain kite sebagai seorang mahasiswa UUM yg datang ke sini utk menimba ilmu,
Kite jgk x blh lari dari mendapat pengalaman yg sangat manis bile kite bersama kawan2..
Di sini, aku akui..susah, senang, sedih, gembira semuanya bersama kawan2 kerana tentulah family kite jauh dari kita...
Too all my friends..thanks aku ucapkan kepada korang semua and i always remember u all semua..

Kalau nak di ikutkan, aku ni blh la dikatakan aktif and rajin jgk join program2 yg di anjurkan di DPP Sime Darby tmpat aku menginap..heheheh
Last program yg aku join untk Sem ini ialah program Survival Camps yg diadakan di Kem Dusun, Kuala Nerang..Program ni anjuran Biro Siswi DPP Sime Darby...so aku selaku AJK Promosi setelah penat "mempromote" program ni kepada semua pelajar2 UUM so kenela join program tersebut..

Disini aku ltakkan la sedikit pic yg aku rase sangat rindu kpada semua kawan2 aku..huhuhuhu...

Program Survival Camp
                                                 
Sewaktu menyambut Bezday


Sehari di Perlis

Sepetang di Sekitar UUM


Kembara Budi di Rumah Keluarga Angkat


Program Semarak Komuniti -membersihkan DPP