Saturday, 19 March 2011

Menu Kegemaran Seorang Student...

Ape menu kegemaran korang semua...hahahha biar aku jawab ek...aku rase aku tau..mestilah meggi kan..
Meggi adalah benda yg wajib bg seorng student..
Same la ngn aku..
Hari ini aku akan tunjuknkan korang 1 menu iaitu meggi..hahahhahaha..bile aku tgk,aku pun telah air liur..lbh2 lagi kalu perut tgh menyanyi..
Senang je bt dia..meh aku tunjukkan..(amik dari resepi online je)

Maggi Letup Pedas Berapi
      Bahan-bahan:

1 bungkus Maggi Kari atau Maggi Letup Pedas Berapi
3 tangkai cili api – potong kecil-kecil
3 batang filamen ketam – potong kecil
1 sudu sos tiram
1 sudu kicap manis
1 biji telur
1 gelas air

Cara penyediaan:

1.Panaskan air di dalam periuk kecil.
2.Masukkan mee maggi. Biarkan sehingga lembut sedikit.
3.Masukkan cili, filamen ketam, perencah maggi, kicap dan sos tiram. Biarkan hingga mendidih.
4.Masukkan telur dan kacau hingga telur masak.
5.Tutup api dan sedia untuk dihidangkan.
6.Hahahahah...dah siap..ini lah maggi aku yg dah siap...jemput makan semua....sluuuupppppp...


Friday, 4 March 2011

Zaman Budak Poly=Zaman Remajaku

Hari ini kite bercerite tentang zaman aku di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah atau lebih dikenali sebagai Politeknik Shah Alam (PSA)....

Kalau nak di ikutkan mase di Poli la aku rase suasana tu sgt seronok..Maklumla semua yg masuk sebaya dengan aku..semuanya budak lepasan SPM...aku ingat lagi aku telah ditmpatkan di kamsis Satria dengan 1 bilik 3orang penghuni..kiranya aku,ina ngan yatt..

Selama 3tahun (termasuk 6bulan g praktikal kat KWSP)..memang macam2 kenangan..hahahha..dengan aku yg kaki jalan ni....
1) kalau blh setiap malam nak g Giant..
2) g kilang Roti Gardenia untuk sem akhir
3) g kilang Coklat kat Hulu Langat untk asgment paper Produk
4) g kilang sos Aminah Hassan untk asgment paper Industri
5) g MARDI untk asgmnent paper Research
6) g Water World kat Shah Alam time Poli xde air...
7) g PD 2x..hahhaha..satu ngn kawan..satu ngn bdk class
8) g Sungai Gabai ngn kawan2 time tu ponteng class la katekan..
9) g ladang Dragon Fruits kat Kuala Selangor..
10) hahhahahha..and macam2 tmpat lagi la..dan penat nak senaraikan....